JOQ Albania
Home

Paralajmërimi i autoriteteve: Bëni kujdes me dezifektantin e duarve, mund të marrë flakë
Shkruar nga: N Hoxha | Publikuar më: 22/05/2020 22:05

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Autoritetet e zjarrfikëseve në SHBA kanë paralajmëruar njerëzit që të mos e vendosin dezifektantin e duarve në një vend me diell, kur udhëtojnë me makinë sepse është një produkte me bazë alkooli dhe mund të digjet për shkak të motit të nxehtë.

Më tej deklaruar se mund të ndodh e njëjta jë edhe me substancat e tjera, madje edhe me ujin kur të kryeni udhëtime të gjata.

Ata shtuan:

Kjo është e zakonshme gjatë muajve të verës sepse dielli i lartë dhe temperatura e larta ndikojnë.

Dezifektanti i duarve k qenë një ndër produktet më të kërkuara gjatë këtij viti sepse ekspertët e shëndetit publik i bëjnë thirrje njerëzve të mbajnë duart e pastra në mënyrë që të ndalojnë përhapjen e koronavirusit të ri. Ashtu si u raportua edhe në media, kjo shkaktoi mungesë në treg, duke bërë që bizneset të cilat zakonisht nuk prodhonin dezifektantin e duarve u përfshinë në këtë biznes, ndër to edhe marka e çantave Louis Vuitton.

Burimi:LADbible|Përktheu dhe Përshtati JOQ-Albania