JOQ Albania
Home

Studimi i ri: Qelizat imune japin shpresë për trajtimin e Covid-19
Shkruar nga: G Hasani | Publikuar më: 22/05/2020 11:14

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Shkencëtarët në Mbretërinë e Bashkuar do të fillojnë të testojnë një trajtim, për të cilin shpresohet se mund të kundërshtojë efektet e Covid-19 në pacientët me sëmundje më serioze.

Është zbuluar se ata me formën më të rëndë të sëmundjes, kanë numër jashtëzakonisht të ulët të qelizave imune, të quajtura qeliza T, të cilat pastrojnë infeksionin nga trupi.

Testi klinik do të vlerësojë nëse një ilaç i quajtur interleukin 7, i njohur për të rritur numrin e qelizave T, mund të ndihmojë shërimin e pacientëve.

Ata kanë shikuar qelizat imune në gjakun e 60 pacientëve Covid-19 dhe gjetën një përplasje të dukshme në numrin e qelizave T.

Prof Adrian Hayday nga Instituti Crick tha se ishte një "surprizë e madhe" për të parë se çfarë po ndodhte me qelizat imune.

Interleukin 7 është testuar tashmë në një grup të vogël të pacientëve, dhe është vërtetuar se rrit në mënyrë të sigurt prodhimin e këtyre qelizave specifike.

Burimi:BBC|Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania