JOQ Albania
Home

Studiuesja e hormoneve: Kjo është ora më e mirë për të kryer marrëdhënie seksuale
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 26/01/2020 10:58

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Koha më e mirë e ditës për të bërë dashuri është 3:00 p.m., kur shumica prej nesh janë në punë. Kjo është koha kur burrat dhe gratë kanë dëshira dhe mendime të njëjta me njëri-tjetrin.

Kjo është koha kur burrat dhe gratë janë më në sinkron dhe sasia e estrogjenit tek burrat arrin kulmin, duke i bërë ata të kenë performancën më të mirë seksuale. Ndërsa gratë përjetojnë një kulm në nivelet e kortizolit menjëherë, gjë që ndihmon në rritjen e energjisë dhe gatishmërinë.

Ekspertja e hormoneve, Alisa Vitti, e përshkruan orën 3:00 p.m. si “kënaqësia e pasdites”, duke thënë se ishte kompromisi i përsosur për kënaqësinë e të dy gjinive.

Alisa Vitti, e cila është edhe autoria e udhëzuesve të hormoneve WomanCode, tha se ndërsa burrat flenë, ata prodhojnë testosterone, një hormon kryesor në zgjimin seksual dhe performancën. Nivelet kulmojnë në fillim të mesit të mëngjesit, që do të thotë se kjo është koha e përsosur për një mashkull për të bërë seks.

Sidoqoftë, pasditja e vonë është një tjetër kohë e mirë për burrat që të bëjnë seks sepse, ndërsa nivelet e tyre të testosteronit zbresin, nivelet e estrogjenit të tyre rriten.

Foto ilustruese