JOQ Albania
Home

7 lloje djathërash që mund të konsumojnë të gjithë ata që vuajnë nga kolesteroli i lartë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 06/01/2020 7:38

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një ushqim që duhet të shmangein të gjithë ata persona q ë vuajnë nga kolesteroli i lartë është djathi. Në shumicën e rasteve ky bulmet përmban yndyrna të dëmshme si për HDL ashtu edhe për LDL.

Sidoqoftë, mjekët dhe nutricionistët pajtohen që jo të gjitha llojet e djathrave duhet domosdoshmërisht të shmangen. Ka disa që bëjnë mirë dhe nuk përfshijnë rreziqe.

Janë shtatë djathra që mund të hahen pa problem.

Pecorino, përmban pak yndyrna të dëmshme (53 mg për 100 gram). Por gjithashtu feta, përmban vetëm 68 mg gjithmonë nga 100.

Rricotta me 51 mg për 100 gram.

Pastaj raportohet gorgonzola, e cila mes djathrave është ndër më pak me yndyrna. Askush nuk do ta thoshte këtë, por ai ka vetëm 70 mg.

– Mocarela nuk është një ushqim i dëmshëm nëse hahet në sasitë e duhura. Ka 46 mg kolesterol për 100 gram. Sidoqoftë, për shkak të aromës së produktit, është e vështirë të mos e teprosh. Pikërisht për këtë arsye ekzagjerohet dhe konsumohet në sasi të tepërt.

– Plotësoni listën e djathrave që mund të hani edhe me gjizë dhe djath parmezan.

Siç u tha sasitë duhet të dozohen, pasi në doza të vogla edhe çdo ditë nuk krijojnë dëme për shëndetin.

Risultato immagini per 7 tipi di formaggi che possono consumare le persone con il colesterole alto"

***

Burim: AffarItaliani|Përktheu dhe përshtati: JOQ Albania