JOQ Albania
Home

Martesat e hershme, Thomai dhe Marina tregojnë suksesin e 60 viteve bashkë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 04/11/2019 7:26

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Martesat e hershme në vendin tonë mbeten një dukuri shqetësuese, veçanërisht në zonat rurale.

Sociologët e shikojnë martesën tek të rinjtë si një vendim të pamenduar. Por jo gjithmonë ndodh kështu.

Thomai dhe Marina, të cilët kanë 60 vite martesë tregojnë se të dy bashkë e nisën jetën shumë të rinj dhe kanë arritur t’ia dalin mbanë .

Ata tregojnë:

Ishte pak vështirë sepse ishte një familje e madhe, por u mësova. Nuk më bënte përshtypje se u martova e vogël. Kemi kaq vite rritëm fëmijët, i shkolluam".

Numri i të rinjve të cilët vendosin që të martohen në moshë të re vijon të ruajë të njëjtin trend, kjo mesa duket e ndikuar dhe nga tradita. Ylberi nga Burreli tregon se vendimi që ai kanë marrë për tu martuar i ri, është i duhuri.

Ylberi shprehet:

Tani që je i ri ke mundësi të krijosh, sepse kur të plakesh nuk ke çfarë krijon. Përderisa i jam futur asaj rruge, do ta çoj deri në fund".