JOQ Albania
Home

Facebook përzgjedh lajmet.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 25/10/2019 17:06

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Kompania po nxjerr Facebook News në një provë të kufizuar në Sh.B.A si një skedar i ekranit fillestar dhe faqeshënuesi në aplikacionin kryesor të Facebook. Në një postim në blog, Campbell Brown (nënkryetar i partneriteteve globale të lajmeve) dhe Mona Sarantakos (menaxhere produktesh, lajme) thanë që artikujt e lajmeve do të vazhdojnë të shfaqen në Feedin kryesor të lajmeve. Sidoqoftë, ata thanë që krijimi i një skede specifike të përqendruar në gazetari "u jep njerëzve më shumë kontroll mbi tregimet që ata shohin dhe aftësinë për të eksploruar një gamë më të gjerë të interesave të tyre të lajmeve, brenda aplikacionit të Facebook."

Brown dhe Sarantakos shtuan se skeda News u zhvillua në konsultim me botuesit, dhe gjithashtu bazuar në reagimet nga një studim i më shumë se 100,000 përdoruesve të Facebook në Shtetet e Bashkuara në fillim të këtij viti. Facebook News do të përdorë si redaktorët njerëzorë ashtu edhe algoritmet për të përcaktuar se cilat histori shihni – një veprim i pazakontë për një kompani që ka nguruar të kufizoje përmbajtjen e postuar nga përdoruesit dhe reklamuesit. Në mënyrë të veçantë, do të ketë një seksion të quajtur Tregimet e Sotme, të kuruar nga një ekip gazetarësh për të nxjerrë në pah tregimet më të mëdha kombëtare të ditës.

Në të njëjtën kohë, Facebook do të sigurojë gjithashtu sugjerime për histori algoritmike bazuar në interesat dhe aktivitetin tuaj. Do të keni mundësi të fshehni artikuj, tema dhe botues që nuk doni të shihni, dhe të shfletoni seksione kushtuar biznesit, argëtimit, shëndetit, shkencës dhe teknologjisë dhe sporteve. Sidoqoftë, ata sugjeruan që algoritmet do të "drejtojnë pjesën më të madhe të lajmeve në Facebook", dhe se do të punojnë për t'u siguruar që këto algoritme po shfaqin "forma të reja të gazetarisë në epokën dixhitale, përfshirë gazetarinë individuale, të pavarur".