JOQ Albania
Home

Tesla po lëshon versionin tre të pllakave diellore të çatisë.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 24/10/2019 14:58

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Tesla do të debutojë një përsëritje të re, të tretë të pllakave të saj diellore çati këtë javë – me një debutim zyrtar nesër pasdite. Drejtori i Përgjithshëm i Tesla Elon Musk tha gjatë thirrjes së fitimeve të kompanisë të Mërkurën se do të bëjë një njoftim zyrtar që detajon ndryshimet në gjeneratën e tretë të enjten pasdite.

Tesla fillimisht zbuloi produktin e saj diellor të pllakave të çatisë përsëri në vitin 2016, dhe zyrtarisht hapi para-porositë në vitin 2017. Gjatë mbledhjes vjetore të aksionarëve të kompanisë në qershor, Musk tha që produkti ishte tashmë në përsëritjen e tij të tretë, për të cilin tha se përmirësoi performancën dhe vendosi produktin mbi barazinë e kostos me pllaka të çatisë së lirë, jo diellore, duke çuar në kursimin e kostos së shërbimeve plus koston e blerjes për çatinë e re.

Duket sikur ai version ishte në testim në atë pikë, dhe tani është gati për shitje dhe blerje të përgjithshme të konsumatorëve. Nuk duket se janë hasur instalime të konsumatorëve në ndonjë lloj shkalle të konsiderueshme të pllakave diellore deri më tani. Ndoshta do të mësojmë më shumë rreth disponueshmërisë dhe planeve të përdorimit, së bashku me lëshimin "zyrtar" të produktit me versionin tretë të nesërmen.