JOQ Albania
Home

IPO është një fillim.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 21/10/2019 17:09

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Në fillim të këtij muaji ,TechCrunch në San Francisko, u ul me Aaron Levie të Boxit dhe Jennifer Tejada të PagerDuty për të diskutuar rrugët e kompanive të tyre përkatëse drejt një IPO, peizazhin e përgjithshëm të IPO dhe të mirat e bërjes publike. Me shumë IPO të mashtruara dhe presion të shtuar mbi vlerësimin e fillimit, tani është nje kohë e mirë të mendosh për rolin që luajnë IPO në jetëgjatësinë e një kompanie.

"Unë mendoj se është vërtet e rëndësishme të mendosh për IPO-të si fillim jo fund," tha Tejada. IPO është një hyrje, apo jo? Eshtë pjesë e fillimit të një udhëtimi të gjatë për një kompani të qëndrueshme që dëshiron të ndërtoje një trashëgimi përreth. Dhe kështu, është një moment – është fillimi i ndarjes së një tregimi të mbështetur nga të dhënat financiare për të ndihmuar njerëzit të kuptojnë biznesin tuaj të tanishëm, potencialin për biznesin tuaj, tregun në të cilin jeni, etj.

Kjo është diçka me të cilën pajtohet përfundimisht Levie. "Unë mendoj se kemi një fiksim në momentin IPO përkundrejt ndërtimit të modeleve të qëndrueshme të biznesit dhe si përfundojnë ato duke u përkthyer në vlerësime. Vlerësimi që ju merrni në një IPO është për shkak të faktorëve të shumëllojshmërisë. "