JOQ Albania
Home

Si Unity krijoi “motorin e lojës” më të fuqishëm në botë?
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 18/10/2019 16:14

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Çfarë kanë të përbashkët BMW, Tencent, Pokémon Go krijuesi Niantic, regjisori i filmit Jon Favreau dhe gjigandi i ndërtimit Skanska? Ata janë duke përdorur të njëjtën platformë për të krijuar produktet e tyre."Uniteti dëshiron të jetë sistemi operativ 3D i botës," thotë Sylvio Drouin, VP i ekipit R&D të Unity Labs.

Konsumatorët mund të hartojnë, të blejnë ose të importojnë pasuri dixhitale si pyje, efekte të shëndosha dhe të huaj dhe të krijojnë logjikën që udhëzojnë sesi të gjithë këta elementë bashkëveprojnë me lojtarët. Gati gjysma e lojërave të botës janë ndërtuar me Unity, e cila është veçanërisht e popullarizuar në mesin e zhvilluesve të lojërave celularë. Dhe në katërmbëdhjetë vjet që nga lançimi i motorit të Unity, madhësia e tregut global të lojërave ka shpërthyer nga 27 miliardë dollarë në 135 miliardë dollarë, e nxitur nga rritja e lojërave celularë, e cila tani përfshin pjesën më të madhe të tregut.

Uniteti përdoret gjithnjë e më shumë për hartimin dhe simulimet 3D në industri të tjera si filmi, automobiliteti dhe arkitektura dhe tani përdoret për të krijuar 60% të të gjitha përvojave të shtuara dhe realitetit virtual. Kjo pozicionon Unitetin – siç argumentoi CEO i Facebook Mark Zuckerburg në një memorandum të vitit 2015 – si një platformë kryesore për valën tjetër të teknologjisë së konsumatorit pas celularit.