JOQ Albania
Home

Pendo shënon investime 100 milion dollarë në Serinë E
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 17/10/2019 16:50

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pendo, startupi që ndihmon kompanitë të kuptojnë sesi klientët po bashkëveprojnë me aplikacionet e tyre, njoftoi sot një investim të Serisë E 100 milion dollarë sot në një vlerësim prej 1 miliardë dollarësh.

Drejtori i Përgjithshëm i Kompanisë dhe bashkëthemeluesi Todd Olson thotë se një nga arsyet për të cilat duhen kaq shumë para është se ata po përcaktojnë një treg, dhe potenciali është mjaft i madh. “Sinqerisht, ne duhet të ndihmojmë në realizimin e mundësisë totale të tregut. Unë mendoj se ajo që është interesante për atë që kemi parë në gjashtë vjet është se ky problem i përmirësimit të përvojave dixhitale është diçka që po bëhet mënyrë e të menduarit për të gjitha bizneset, "tha Olson.

Olson thotë që herët klientët e saj ishin kryesisht kompani të tjera të teknologjisë, por me kalimin e kohës ato janë zgjeruar në shumë vertikale të tjera, përfshirë sigurimin, shërbimet financiare dhe shitjen me pakicë dhe këto kompani po shohin përvojën dixhitale si gjithnjë e më të rëndësishme. "Një shumë e këtyre parave do të ndihmojë në rritjen e ekipeve tona të tregut dhe ekipeve tona të produkteve për t'u siguruar që po e marrim mesazhin tonë atje, dhe ne po i ndihmojmë kompanitë të merren me këtë transformim," thotë ai. Sot, kompania ka mbi 1200 klientë.