JOQ Albania
Home

Winnow jep zgjidhje për mbeturinat e kuzhinave
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 17/10/2019 16:39

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Winnow, startupi i SHBA që ka zhvilluar një teknologji të zgjuar kuzhine për të ndihmuar kuzhinat tregtare të zvogëlojnë mbeturinat e ushqimit, po shpalos 12 milion dollarë në financimin e Serisë B.

CWinnow është në një mision për të ndihmuar në uljen e mbeturinave të ushqimit duke bërë kuzhinat komerciale 'më të zgjuara.' Winnow Vision automatizon përcjelljen e mbeturinave duke përdorur vizionin e kompjuterit për të gjetur se çfarë ushqimi po hidhet dhe për këtë arsye mundëson kuzhina të merrni vendime më të mira për inventarin.

Sistemi Winnow pretendon se tashmë ka arritur dhe tejkaluar nivelin e saktësisë njerëzore në identifikimin e ushqimit që hidhet. "Kjo do të thotë për klientët, me kalimin e kohës, këto sisteme do t'i lejojnë kuzhinat e tyre të regjistrojnë automatikisht mbeturinat e ushqimit pa ndonjë ndërveprim njerëzor. Ushqimi do të hidhet në kosh dhe të dhënat do të kapen automatikisht, "thotë kompania.