JOQ Albania
Home

Rocket Lab lëshon me sukses raketën Electron
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 17/10/2019 16:36

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Rocket Lab ka shtuar një tjetër nisje të suksesshme tregtare në rekordin e saj: Fillimi i raketës "Si misioni i Crow Flies" u ngrit sot nga faqja e tij e lëshimit LC-1 në Zelandën e Re siç ishte planifikuar. Raketa u ngrit në 9:22 të mëngjesit, gjatë mundësisë se dytë të lëshimit të ditës pasi e para u shty për shkak të erërave të larta.

Kjo është hedhja e nëntë e Electron për kompaninë deri më tani, dhe misioni i tetë për një klient tregtar. Nisja e sotme mbartte një satelit të quajtur 'Palisade' për klientin Astro Digital, i cili është një demonstrues i teknologjisë që do të testojë modelin satelitor të gjeokomunikacionit të gjeneratës së ardhshme të kompanisë.

Themeluesi dhe CEO i Rocket Lab Peter Beck tha se "Electron është një nisje për shërbimin e kërkesës – ne jemi gati kur është blerësi i nisjes", duke theksuar fleksibilitetin e shërbimit të lëshimit që ata ofrojnë për t'u përshtatur me nevojat e klientëve të tyre. Pas ndarjes së suksesshme dhe ndarjes në fazën e goditjes, sateliti Astro Digital tani pret vendosjen e tij përfundimtare në orbitën e tij të synuar, e cila duhet të ndodhë në orët e ardhshme.