JOQ Albania
Home

Twitter kufizon përdoruesit të bëjnë retweet udhëheqësit botërorë që shkelin rregullat e saj.
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 16/10/2019 16:43

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Twitter tha se do të kufizojë mënyrën se si përdoruesit mund të bashkëveprojnë me tweet-t nga liderët botërorë që shkelin rregullat e tij. Gjigandi i mediave sociale tha se nuk do t'i lejojë përdoruesit të pëlqejnë, përgjigjen, ndajnë ose rishfaqin tweetet ofenduese, por përkundrazi do t'i lejojnë përdoruesit të bejne quote-tweet në mënyrë që t'i lejojnë përdoruesit e zakonshëm të shprehin mendimet e tyre. Kompania tha se kjo lëvizje do t'i ndihmojë përdoruesit e saj të qëndrojnë të informuar në lidhje me çështjet globale, por ndërsa balancojnë nevojën për të mbajtur rregullat e faqes në kontroll.

Twitter është sulmuar me akuzat se kompania nuk ka ndërmarrë asnjë veprim kundër udhëheqësve botërorë që shkelin rregullat e saj.Vitin e kaluar, Twitter tha se nuk do të ndalojë Presidentin Trump pavarësisht nga tweet-et e flaktë, përfshirë akuzat se ai kërcënoi të shpallte luftë për Korenë e Veriut. Sidoqoftë, në rastin e liderit suprem të Iranit Ayatollah Seyed Ali Khamenei, ai kishte fshirë një nga tweet-et e tij nga faqja.

"Ne mund ta vendosim një njoftim që siguron kontekstin mbi shkeljen dhe lejon njerëzit të klikojnë përmes nëse dëshirojnë të shohin përmbajtjen," tha Twitter. Qëllimi ynë është t'i zbatojmë rregullat tona në mënyrë të arsyeshme dhe të paanshme.”Duke vepruar kështu, ne synojmë t'i shërbejmë bisedës publike dhe të mbrojmë të drejtën e publikut për të dëgjuar nga drejtuesit e tyre dhe t'i ballafaqojnë ata me përgjegjësitë."