JOQ Albania
Home

Aplikacioni i fundit i Google i cili ka Dark Mode
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 05/10/2019 11:21

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Pasi përfshirjes së Dark Mode në një shumëllojshmëri aplikacionesh, Google po e sjell tanimë tek Duo, aplikacionin e tij të telefonatave me video. Ndryshimi që ju do të shihni pasi të aktivizoni Dark Mode është që UI i Google Duo do të bëhet më pak i errët. Për Android 10, Dark Mode do të aktivizohet automatikisht por për versionet më të vjetra ai duhet të ndryshohet manualisht. Për shkak se Dark Mode është i aktivizuar nga një server-side, disa përdorues nuk do ta shohin direkt këtë feature të ri.

Tek konferenca e Google I/O 2019, Google ka thënë se Dark Mode do të jetë gjerësisht i disponueshëm por do të bëjë që disa nga aplikacionet e tij si Gmail dhe Play Store të punojnë ngadalë. Android 10 vjen më një sistem wide dark. Përsa i përket Dark Mode në Gmail, shërbimi i emailit do të ketë tre opsione- Light, Dark dhe System Default. Seksioni i kërkimit do të jetë në një ngjyrë të hapur të grisë në mënyrë që ti të bësh diferencën midis tij dhe background. Gjithashtu dark theme mund të shikohet edhe tek kutia e mesazheve më një background me ngjyrë gri të errët dhe më një kuti të bardhë. Gjithashtu elemente të tjerë si shigjeta për të dërguar ose trupi URL janë në ngjyra të ndryshme në mënyrë që të bëhet diferenca midis një teksti dhe një URL.