JOQ Albania
Home

Lindi me gjysmë koke, s’do ta besoni sa mrekullisht ka shpëtuar ky fëmijë
Shkruar nga: A Shehaj | Publikuar më: 03/10/2019 7:22

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një foshnje në New Jersey ka lindur me komplikacione në kafkë. Falë këtyre komplikacioneve, vetë mjekët kanë thënë se shpresat për të mbijetuar ishin shumë të pakta.

Por tashmë pas 7 muajsh fëmija është shëndoshë e mirë dhe jeton në shtëpi me prindërit dhe motrat e tij.

Nëna e 3 vajzave Maria Santa Maria, nga Garfield, i New Jersey, kishte lindur më parë 3 vajzat e saj pa kompikacione, por djali, fëmija i katërt është diagnostifikuar me sëmundjen e rrallë.

Mjekët thoshin se një pjesë e kafkës së foshnjës së saj mungonte dhe nuk kishin shpresë për mbijetesën e tij.

Nëna e foshnjes tha:

Ata gjithmonë thoshin se nuk kishte mundësi që kjo ai të mbijetonte. Unë u ndjeva sikur po e humbja atë”.

Djali i saj kishte Exencefali. Exencefalia është një gjendje e rrallë në të cilën kafka e një fëmije nuk është formuar plotësisht, kështu që truri i zbuluar i ekspozohet lëngut amniotik brenda mitrës.

Në kohën kur ishte diagnostifikuar sëmundja mjekët e Santa Marias i kishin dhënë asaj 2 mundësi, së pari ose të zgjidhte të abortonte fëmijën ose nëse do të lindte i gjallë të kalonte disa minuta me të para vdekjes së tij. Maria preferoi të zgjidhte këtë të fundit.

Për të mbijetuar Lucas i vogël iu nënshtrua një ndërhyrje kirurgjikale. Doktor Tim Vogel, drejtor i neurokirurgjisë pediatrike në Qendrën Brain dhe Spine Center, në New Jersy, sugjeroi ndërhyrjen, duke i vënë në kokë një qese të lëngshme.

Pjesa e trurit përgjegjëse për funksionimin e shqisave ishte formuar siç duhet, por gjysma tjetër ishte e mbrojtur.

Në moshën shtatë muajsh, Lucas është rikuperuar jashtëzakonisht shumë. Ai ha ushqime për drithëra dhe bebe dhe shkon në terapi fizike.