JOQ Albania
Home

Apple paralajmëron se keyboards të iOS mund të vjedhin të dhënat tuaja
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 30/09/2019 16:24

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Apple po paralajmëron për një problem sigurie përdoruesit e iOS 13 të cilët kanë shkarkuar aplikacione për keyboards. Një bug mund ti japë këtyre aplikacione të keyboard si Microsoft-owned SwiftKey ose Google Gboard, akses tek celulari i personave të ndryshëm.

Apple ka thënë se këto aplikacione të keyboard fitojnë akses të plotë edhe pse ti nuk e konfirmuar dhënien e këtij aksesi. Gjithashtu kompania ka thënë se keyboards e parainstaluar të Apple nuk janë të prekura nga ky lloj problemi. Problemi i sigurisë sipas Apple prek përdoruesit e iPhone, iPad dhe iPad touch të cilët po përdorin sistemin e ri të operimit iOS 13. Apple ka thënë se ky problem pritet të rregullohet në përditësimin e ardhshëm të softëwre, por nuk është thënë ekzaktësisht se kur.

Eshtë problemi i dytë i sigurisë i shfaqur tek sistemi i ri i operimit iOS 13 brenda një jave. Një tjetër problem ishte ekspozimi i të gjithë detajeve të kontakteve të ruajtura tek iPhones pa kërkuar një passcode ose identifikim biometrik. Kompania pas këtij problemi shumë shpejt nxorri një zgjidhje.