JOQ Albania
Home

Facebook ka pezulluar dhjetëra aplikacione
Shkruar nga: S Bardhi | Publikuar më: 23/09/2019 15:32

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

 

Facebook thotë se ka pezulluar dhjetëra aplikacione si pjesë e një investigimi i cili ka nisur si pasojë e skandalit të përdorimit të të dhënave nga Cambridge Analytica. Thuhet se pezullimi i aplikacioneve ishte i lidhur me rreth 400 developers. Facebook thotë që jo të gjitha aplikacionet përbënin rrezik për përdoruesit. 

 

Skandali i Cambridge Analytica, i cili përfshiu të dhënat e milionave njerëzve, ishte një dëm shumë i madh për Facebook dhe që atëherë kompania është përballuar me shumë probleme. Facebook ka publikuar pak detaje në lidhje me pezullimin e këtyrë e aplikacioneve. Ajo cka është thënë është që pezullimi i aplikacioneve nuk ishte një indicie e domosdoshme që përbënte rrezik për njerëzit. 

 

Disa nga aplikacionet u ndaluan për arsye të cilat përfshijnë shpërndarje në mënyrë të papërshtatshme të të dhënave të zotëruar nga Facebook ose bërja publike e të dhënave pa mbrojtur identitetin e njerëzve. Një aplikacion i ndaluar i quajtur myPersonality u gjet duke shpërndarë informacione tek kërkues dhe kompani me mbrojtje të limituar, dhe që më pas refuzoi të merrtë pjesë në një audit sipas Facebook.