JOQ Albania
Home

Revolucion në luftën kundër keqbërësve, ja si autoritetet do të zbulojnë pamjen e tyre
Shkruar nga: V Gashi | Publikuar më: 01/08/2019 19:36

  • Share
  • Share
  • Share
  • Share

Një lajm i mirë vjen nga Gjermania, i cili me siguri do të revolucionizojë luftën kundër keqbërësve.

Ndonëse më parë lejohej që përmes gjurmëve të ADN-së të zbuluara në skenat e kr*mit të përdoreshin nga autoritetet policore vetëm për të mësuar gjininë, ose nëse për të parë nëse personi në fjalë ishte i regjistruar, tashmë ato do të përcaktojnë edhe moshën, lëkurën, flokët dhe ngjyrën e syve të të kërkuarit.

Ministria e Drejtësisë në Gjermani ka hartuar këtë projektligj të rëndësishëm, i cili do të japë rezultate më efikase në hetimet e policisë.

Edhe pse ky projektligj ka pasur edhe kundërshtime, për shkak se cilësohet si ndërhyrje në të drejtat personale, sipas autoriteteve gjermane ndërhyrja nuk do t’i kalojë kufijtë, pasi tiparet e jashtme mund të regjistrohen dhe analizohen edhe pa u miratuar ky projektligj, si për shembull, në rastet e dëshmive të dëshmitarëve okularë në vendngjarje.

Thuhet se projektligji do të miratohet shumë shpejt nga qeveria gjermane, pasi CDU, CSU dhe SPD kishin rënë dakord për rregulloren e re në marrëveshjen e koalicionit.

Shefi i policisë federale gjermane, Sebastian Fiedler u shpreh se kjo metodë do të jetë jashtëzakonisht e dobishme për zbulimin sa më shpejt të të dyshuarve.

Ai tha:

Kjo metodë do të përdoret në hetime shumë të rëndësishme. Mund të përdoret për të përjashtuar shumë prej autorëve të dyshuar në një fazë të hershme."

Burimi: www.ccdiscovery.com | Përktheu dhe Përshtati: JOQ Albania